четвртак, 31. август 2017.

Letnji složenac zapečen u rerni

                Kada ne znam šta da spremim za ručak, onda otvorim frižider i od onoga što nađem, iskombinujem ovako nešto, ukusno i brzo.  Ovo jelo možete poslužiti i toplo i hladno. Svakako ćete uživati u njegovom ukusu...👌

POTREBNO JE:
2 tikvice
3 srednja paradajza
150 gr kačkavalja
oko 150 gr suvog vrata
4 jaja
4-5 kašika brašna
po potrebi vode (ili mleka)
1 dl jogurta
1 dl mleka
po ukusu soli, bibera
mirođije ili peršuna
ulje
PRIPREMA:
               Tikvice oljuštite (ukoliko su baš mlade ne morate), isecite ih uzdužno na tanje šnite, posolite i ostavite neki minut da stoje. Posebno umutite 2 jajeta sa brašnom i vodom ili mlekom, (smesa treba biti kao za palačinke). Svaku šnitu tikvice umočite u dobijenu smesu i pržite je na zagrejanom ulju sa obe strane dok blago ne porumene. Pržene vadite i stavite na plitak tanjir.
               Paradajz operite i isecite na kolutove. Polovinu kačkavalj takođe isecite na tanje šnite a polovinu narendajte. I suvi vrat isecite na kolutove.
               Na dno vatrostalne posude stavite polovinu ispohovanih tikvica, pobiberite ih, pospite mirođijom ili peršunom, pa preko njih naređajte polovinu kolutova paradajza, preko njega naređajte šnite kačkavalja, pa kolutove suvog vrata, pa ostatak pohovanih tikvica i na kraju ostatak kolutova paradajza.
               U jedan sud umutite 2 jajeta, jogurt i mleko pa prelijte preko jela. Na kraju sve pokrijte struganim kačkavaljem, stavite u rernu zagrejanu na 200-220 st. i pecite oko pola sata (zavisno od rerne), tj. dok ne porumeni.

           








Нема коментара:

Постави коментар