уторак, 6. децембар 2016.

Rigo Janči

          Resept za ovaj kolač sam malo modifikovala ali je ukus fenomenalan...

POTREBNO JE:
6 jaja
7 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike kakaoa
Nadev:
300 gr šlaga u prahu
5 kašika prah šećera
5 dl mleka
150 gr margarina
100 gr čokolade za kuvanje
1 kesica želatina
Glazura:
100 gr čokolade za kuvanje
5 kašika šećera
1 jaje
50 gr margarina
PRIPREMA:
            Umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca i kada se sav šećer istopi, lagano umešajte brašno sa kakaom. Masu sipajte u dugačak pleh obložen pek papirom i pecite koru na 180 st. oko 20 minuta. Pečenu i ohlađenu koru presecite uzdužno na pola.
            Rastvorite želatin po uputstvu na kesici i ostavite da nabubru. U međuvremenu mikserom umutiite šlag sa prah šećerom i mlekom, pa u njega dodajte rastopljenu čokoladu sa margarinom.
Sve umutite i na kraju dodajte želatin koji ste predhodno zagrejali (pazite da ne provri).
Mutite još 2-3 minuta.
            Na donju koru nanesite pripremljeni nadev a na gornju glazuru koju ćete pripremiti tako što ćete na laganoj vatri prokuvati ulupano jaje sa šećerom, pa dodati čokoladu i margarin. Kada dobijete ujednačenu masu, prelijte je preko gornje kore, zatim je isecite na željene kocke, pa njih poređajte na nadev. Kolač ostavite da se dobro ohladi i stegne pa služite.










Нема коментара:

Постави коментар