недеља, 15. мај 2016.

Svinjetina sa povrćem iz rerne

         Često za ručak volim da spremim nešto na "brzaka", bez dugog stajanja uz šporet, a ovo je jedno od takvih jela...
 

POTREBNO JE:
oko 700 gr mesa od vrata
4-5 krompira
1-2 šargarepe
po želji kelja (kupusa, brokolija)
5-6 sitnih glavica crnog luka
(može i iz turšije)
oko 100 gr suve slanine
3-4 čena belog luka
so, ml. biber i suvi začin
ulje
PRIPREMA:
            U vatrostalnu posudu, stavite meso koje ste rasekli nožem kako biste ga istanjili, posolite ga i pobiberite i preko i okolo njega poređajte krompir isečen na komade, šargarepu isečenu uzdužno na komade, kelj isečen na komade, suvu slaninu isečenu na komade, kao i crni i beli luk. Sve još malo posolite i pobiberite, pospite suvim začinom, prelijte uljem, poklopite alu folijom i stavite u zagrejanu rernu da se peče. Ne morate sipati vodu, jer će povrće i meso sami ispusštati svoje sokove.
             Nakon pola sata, sklonite foliju i pecite još desetak minuta.
             Gotovo jelo poslužite toplo sa sezonskom salatom po vašoj želji (ja sam poslužila šarenu salatu ostavljenu kao zimnica).

         














Нема коментара:

Постави коментар