понедељак, 23. мај 2016.

Letnje pihtije

      Ove pihtije možete pripremiti u bilo koje vreme kao dekorativno predjelo...

POTREBNO JE:
pileće belo meso
1 šargarepa
supa u kojoj se kuvalo meso
mešavinu zamrznute šargarepe, graška i
kukuruza šećerca
po ukusu soli i suvog začina
malo lista peršuna, celera
3 jajeta
1 kesica želatina
PRIPREMA:
               Skuvajte pileće meso sa 1 šargarepom, posolite, dodajte suvi začin i pred kraj kuvanja list peršuna i celera. Skuvano meso iskidajte ili iseckajte na komade. Želatin rastvorite sa 5 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. Procedite supu i u toplu dodajte želatin.
Posebno skuvajte mešavinu povrća, posolite i procedite. Skuvajte jaja pa ih isecite na kolutove.
               U ovalni sud poređajte polovinu kolutova jaja, sa strane poređajte kolutove šargarepe i listove peršuna i celera, preko stavite povrće i iseckano meso, preko poređajte ostatak kolutova jaja, pa sve nalijte supom. Ostavite da stoji nekoliko sati u frižider da se želira, preokrenite pihtije na okrugli tanjir i poslužite.





Нема коментара:

Постави коментар