петак, 25. децембар 2015.

Snikers štangle (posne)

           Ukus karamela i kikirikija, njam, kakav spoj... ukoliko ne želite posnu varijantu, koristite plazmu ili petit keks i običnu čokoladu za kuvanje a umesto vode koristite mleko...
 POTREBNO JE:
200 gr margarina
200 gr šećera
150 gr posne čokolade
300 gr posnog keksa
150 gr neslanog kikirikija
2 kašike kakaoa
1 kašika ulja
PRIPREMA:
U sud stavite šećer da se istopi (karamelizuje), potom sklonite i sipajte 1 dl vode, vratite na vatru pa dodajte margarin, 100 gr čokolade, krupnije iseckan (ja koristim blender) ili samleven kikiriki i pustite da se sve otopi i sjedini, neprestano mešajući. Na kraju ubacite mleven keks, sve dobro izmešajte, sklonite sa vatre i smesu izlijte na dugačku tacnu na koju ste stavili providnu foliju. Preko smese stavite drugu foliju i rastanjite u ploču, debljine 1,5-2 cm. Ostavite da se hladi a u međuvremenu napravite preliv od 50 gr čokolade, 2-3 kašike vode, kakaoa i kašiku ulja, pa prelijte preko.
PS. Ja sam dodatno otopila 3 štangle bele posne ćokolade i njome napravila šare.



Нема коментара:

Постави коментар