понедељак, 2. новембар 2015.

Torta sa višnjama, keksom i želatinom


              Još jedna moja modifikovana nepečena torta...
POTREBNO JE:
3 jajeta
6 kašike šećera
1 puding od vanile
1 kesicu želatina
5 dl mleka
2 vanilin šećera
100 gr seckanog keksa
100 gr mlevenog keksa
50 gr čokolade za kuvanje
300 gr višanja
PRIPREMA:
              U 4 -5 kašike hladne vode rastvorite želatin i ostavite da malo nabubri.
              Umutite žumanca sa šećerom, dodajte puding i sve sjedinite sa malo mleka. Ostalo mleko stavite da provri, dodajte 3 kašike šećera i vanilin šećer a zatim i predhodnu smesu, pa skuvajte krem. Želatin malo otopite na vatri (ne sme da provri), pa ga umešajte u skuvan krem. Dobro izmiksajte mikserom, pa dodajte predhodno umućen šam od belanaca kome ste dodali 3 kašike šećera. Ponovo izmiksajte ali manjom brzinom. Dobijenu smesu podelite na 2 dela, pa u jedan deo dodajte 100 gr izlomljenog keksa i seckanu čokoladu a u drugi deo 100 gr mlevenog keksa i očišćene višnje.
              U okruglu posudu stavite providnu foliju pa stavite deo za keksom i čokoladom a preko njega deo sa keksom i višnjama. Pokrijte folijom i ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne a zatim je preručite na tacnu za tortu. Ukrasite je po svojoj želji.
           







Нема коментара:

Постави коментар