среда, 25. новембар 2015.

Kapuska (kupus) sa mlevenim mesom

               Svež (sladak) kupus pripremite na ovaj način i dobićete ukusno jelo, za koje nije potrebno puno vremena...

 POTREBNO JE:
1,5 kg svežeg kupusa
300 gr mlevenog mesa (mešanog)
50 ml ulja
kockicu margarina za sve namene (ne mora)
1 veća glavica crnog luka
1 crvena paprika
5-6 kašika soka (sosa) od paradajza
1 kašiku aleve paprike
po ukusu soli, ml. bibera
PRIPREMA:
              Na ulju i margarinu nekoliko minuta propržite mleveno meso, zatim dodajte seckan crni luk, pržite još 3-4 minuta, uz mešanje, pa dodajte crvenu papiku sečenu na tanke kolutove. Nakon minut-dva ubacite rendan kupus, posolite, pobiberite i dodajte alevu papriku i sok od paradajza. Sve dobro izmešajte, poklopite i nastavite da pržite (dinstate) još tridesetak minuta na laganoj vatri. Povremeno promešajte. Kada jelo ostane skoro bez tečnosti, sklonite ga sa vatre i poslužite.
           





2 коментара:

  1. Inače baš ne voli svježi kupus kuhani.....ali na ovaj način je pun pogodak...finoooo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gordana, ni ja nisam neki ljubitelj svežeg kupusa, ali sam ga ovako spremala u zadnje vreme često i predivan je ukus. Pozdrav!

      Избриши