петак, 25. септембар 2015.

Peglana paprika za zimu

             Na ovaj način možete ostavljati kako cele, tako i filete crvenih paprika.

 POTREBNO JE:
5 kg paprika (crvenih, mesnatih)
2 šoljice soli
2 šoljice šećera
1 šoljica esencije
5 šoljica ulja
2-3 glavice belog luka
pola kesice bibera u zrnu
po želji cele ljute papričice
PRIPREMA.
             Paprike dobro operite, izvadite im drške sa semenkama i ređajte u širu veću posudu. Svaki red posipajte solju, šećerom, esencijom i uljem i tako ih ostavite poklopljene da stoje nekoliko časova (filetima će biti potrebno manje vremena od celih paprika). Povremeno paprike dobro izmešajte, kako bi svaka paprika bila u ovoj mešavini.
             Ovako će izgledati fileti nakon nekoliko časova.
               Paprike, tj. filete ređajte u dobro oprane i sterilisane tegle i između stavljajte čenove belog luka, zrna bibera a po želji i po listić celera. Napunjene tegle nalijte tečnošću koju su pustile paprike i dobro ih zatvorite original poklopcem i odložite sa ostalom zimnicom.
     



Нема коментара:

Постави коментар