петак, 19. јун 2015.

Vinogradska bundevara

            Ukusna, mirisna, jednom rečju pita za sva čula...
POTREBNO JE:
500 gr kora
800 gr bundeve
200 gr šećera
4 jajeta
3 dl mleka
50 gr maslaca ili margarina
1 dl ulja
2 vanilin šećera
PRIPREMA:
          Bundevu očistite i izrendajte. Na maslacu ili margarinu stavite rendanu bundevu, 100 gr šećera i 2 dl mleka pa kuvajte na laganoj vatri sve dok bundeva ne omekša. Postepeno dolijte i ostatak mleka. Ostavite da se bundeva hladi.
          Odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite sa 100 gr šećera u šam pa dodajte 1 po 1 žumance.
Kada se jaja dobro umute lagano ih umešajte u ohlađenu bundevu i dodajte vanili šećer.
           Ja sam nakratko ispekla gotove kore u rerni na prevrnutom plehu (a vi ne morate).
           Na uljem podmazan pleh stavite koru, poprskajte je uljem pa stavite malo nadeva. Tako nastavite do kraja dok ne utrošite sve kore i nadev. Poslednju koru poprskajte mešavinom ulja i mleka.
          Pitu pecite na umerenoj temperaturi dok ne porumeni.



Нема коментара:

Постави коментар