недеља, 28. јун 2015.

Bućkavci

              Ovo je omiljeni slatkiš mog detinjstva. Jednostavan, da jednostavniji ne može biti a tako ukusan. Sećam se kako se njegov predivan miris, dok ih je moja majka pržila, osećao dugo u našoj kući. Ovde se ne koristi nikakav tečni dodatak (mleko niti voda)...

POTREBNO JE:
3 jaja
2-3 kašike šećera
prstohvat soli
oko 10 kašike brašna
1/2 kesice pr.za pecivo ili
1 kašičica sode bikarbone
2 kesice vanilin šećera
po potrebi prah šećera
ulje za prženje
PRIPREMA:
              Viljuškom dobro umutite jaja sa šećerom, solju i 1 vanilom pa dodajte kašiku po kašiku brašna sa pecivom. Sve dobro umutite da dobijete kompaktnu smesu. Zagrejte ulje i u njega stavljajte po nepunu kašiku smese. Kada porumene sa jedne strane, okrenite ih i ispržite i sa druge strane. Prženje ide veoma brzo. Po potrebi smanjite vatru.
              Bućkavce služite tople, predhodno uvaljane u prah šećer pomešan sa 1 vanilin šećerom.
              PS. Ukoliko želite veću količinu, povećajte broj jaja i brašna.




Нема коментара:

Постави коментар