петак, 14. јун 2013.

Prevrnut kolač sa višnjama


Potrebno je:  
300-400 gr višanja
3 jaja
5+7+3 kašike šećera
1 čaša jogurta
7 kašike brašna
1/2 kesice pr.z pecivo
2-3 kašike gustina
Priprema: 


Višnje operite i izvadite im koštice. Po dnu posude za pečenje pospite 5 kašike šećera pa po njemu poređajte višnje. Stavite u zagrejanu rernu i pecite desetak minuta. Za to vreme penasto umutite jaja sa 7 kašike šećera, pa dodajte jogurt i na kraju lagano umešajte brašno sa pr. za pecivo. Masu sipajte preko višanja pa vratite u rernu i pecite još najmanje pola sata, tj. dok ne porumeni.
Pečen kolač izvadite iz rerne i nakon 2-3 min. prevrnite kolač na okruglu tacnu.
 U sok koji su pustile višnje, dodajte 3 kašike šećera i vode da bude ukupno oko 3 dl tečnosti i stavite da provri. U malo vode razmutite 2-3 kašike gustina i zakuvajte ga u soku. Čim počne da se zgušnjava, sklonite sa vatre i prelijte preko kolača.
  Ostavite da se malo ohladi i secite na željene komade.


 

Нема коментара:

Постави коментар