среда, 27. март 2013.

Plazma torta sa višnjama i bananama

               Ko želi tortu koja se ne peče, uz to i voćnu, evo jedne ideje kako da zadovoljite svoje goste i ukućane. Možete koristiti i drugo voće, zavisi, šta volite ili koje trenutno imate...

Potrebno je:
300 gr mlevene plazme
150 gr margarina
oko3 dl mleka
70 gr šećera u prahu + 3 kašike kristal šećera
2-3 štangle čokolade za kuvanje
oko100 gr ml. oraha
oko 50 gr suvog grožđa
oko 50 gr šarenih žele bombona
oko 200 gr višanja bez koštica
1-2 kašike griza
2 banane
2 dl slatke pavlake (može i šlag u prahu)
Priprema: 
             Umutite razmekšali margarin sa šećerom u prahu, dodajte otopljenu čokoladu,  ml. plazma keks, ml. orahe, mleko i na kraju suvo grožđe i seckane žele bombone. Sve sjedinite rukama i oblikujte koru na okruglu tacnu za tortu.
           U sud stavite višnje sa kristal šećerom (dodajte oko 1 dl vode) i pustite da provri. Procedite višnje i u taj sok dodajte griz i kuvajte oko 3-4 minuta. Sada u to vratite one višnje i sve dobro izmešajte. Fil ravnomerno rasporedite po kori od keksa.
          Umutite slatku pavlaku i deo pavlake premažite po filu od višanja. Preko poređajte banane isečene na kolutove.
         Preko banana nanesite ostatak slatke pavlake i tortu ostavite da se dobro ohladi u frižideru.
         PRIJATNO!!!




Нема коментара:

Постави коментар