четвртак, 20. децембар 2012.

Karamel oblande

         
Potrebno je:
1 mala oblanda
250 gr šećera
3 dl mleka
150 gr čokolade
250 gr margarina
100 gr ml. oraha
1 vanilin šećer
Priprema:
                 U odgovarajući sud otopite (karamelizujte) šećer pa kada se otopi sklonite i dodajte mleko. Vratite na vatru pa kuvajte desetak minuta. Zatim dodajte čokoladu i kad se rastopi dodajte margarin, vanilin šećer i na kraju mlevene orahe. Sve zajedno kuvajte još neko vreme pa kad se dobije dovoljna gustina, sklonite sa vatre i malo prohladite. Ovim filom isfilujte oblandu pa je ostavite da se dobro ohladi i stegne.
PS. Oblanda bude u početku mekana ali za dan-dva bude taman super za rezanje i degustaciju.


            Ukoliko želite posnu varijantu, tada koristite vodu umesto mleka i posnu čokoladu.

2 коментара:

  1. Volim ove oblande i sjećam ih se još kao mala! Ne znam zašto ih ponekad i sama ne napravim..Super recept za prisjetiti se! Super!

    ОдговориИзбриши
  2. Mir Božji-Hristos se rodi!!!!
    Tebi i tvojima srećan i veseo Božić od srca želim.

    ОдговориИзбриши