уторак, 27. новембар 2012.

"NEGRESA KOLAČ"

        Postoje više verzija za ovaj kolač, može biti i posan, a ja sam ga modifikovala i dobila ovaj, jednostavan i brz kolač..

Potrebno je:
1 čaša kiselog mleka (ili gušćeg jogurta)
1  čaša šećera
1/2  čaše ulja
2 čaše brašna
3 kašike kakaoa
1 kašičica sode bikarbone
nekoliko kašika džema po izbor
Za preliv:
2 štangle čokolade za kuvanje
5 kašike šećera
2-3 kašike kakaoa
oko 20 gr margarina
1-2 kašike ulja
Priprema:
               U jedan sud pomešaj kiselo mleko, šećer i ulje. U drugi brašno, sodu bikarbonu i kakao. Obe mase sjedini i dodaj džem. Sve dobro izmešaj, izruči na podmazan i brašnom posut kalup za pečenje (okrugao ili četvrtast) i pecite u rerni na 200 st oko 15-20 minuta.


               
Za preliv u sud stavite navedene namirnice i pustite da kuva uz mešanje, dok se ne dobije tečna čokoladna krema.
Prelijte preko ispečenog kolača, a možete i prvo iseći na željene komade, pa ih tek onda preliti mlakim kremom.


Нема коментара:

Постави коментар