среда, 8. децембар 2010.

LAZANJE SA BUKOVAČAMA

Ove lazanje sam pravila slično kao lazanje bolonjeze samo što sam umesto kora za lazanje koristila spiralnu testeninu i naravno umesto mlevenog mesa, pečurke bukovače. Moja improvizacija je bila uspešna.
Potrebno je:
1. 400 g spiralne testenine
2. 400 g bukovača
3. 2 glavice crnog luka
4. 1/2 l mleka
5. 50 g margarina
6. 4 kašike brašna
7. 1/2 čaše kisele pavlake
8. oko 100 g kačkavalja ili tvrđeg sira
9. ulje, suvi začin, biber, so
Priprema:
Od margarina, brašna i mleka napravite bešamel sos. Sklonite sa vatre i dodajte kiselu pavlaku.
Obarite testeninu po uputstvu na kesi.
Na ulju ispržite sitno seckani crni luk, dodajte sitno seckanu bukovaču i pržite oko 15 minuta. Dodajte soli po ukusu, biber i začin.
U vatrostalnu činiju stavite polovinu bešamela, pa poređajte polovinu testenine i preko sav nadev od bukovača. Ponovo testenina, ostatak bešamela i preko pospite struganim kačkavaljem ili sirom. Stavite u rernu i pecite dok odozgo ne porumeni.
   

6 коментара: